Lån utan ränta

Lån utan ränta, finns det? Ja, det gör det, men det hör inte till vanligheterna. Lånar man av familjen eller får ett medlemslån, så är det lättare med räntefritt lån. Dock är det så att hos de allra flesta aktörer är just ränta på det du lånar. Det är ju så de tjänar sina pengar. Det finns de som erbjuder räntefria lån till nya kunder. Att det första lånet kommer helt utan ränta.

Räntefria lån

Sedan finns det de som erbjuder räntefria lån om man betalar tillbaka inom en viss tid, oftast 14 dagar. Men i de allra flesta fall så är det ränta man får betala på de pengar man lånar. Det man kan göra är att söka efter de lån som har en låg ränta. Det gäller även att titta på de olika typerna av ränta. Det eftersom det är ränta, effektiv ränta och total kostnad på ett lån.

OBS: För direktutbetalning ansök under utbetalningstiderna samt ha angiven bank.

Kreditgivare Lånebelopp Löptider Utbetalning
3 000 - 25 000 kr 14 dagar - 2 år Vardagar 09-12
Exempelränta: Belopp 15 000 kr. Löptid: 24 månader. Avgifter 60 kr. Eff. Ränta: 29,99%. Tot belopp: 19 939 kr

Det här är en högkostnadskredit
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se

Lån utan ränta, finns det?

Ja, även om det kan verka som en omöjlighet så kan man faktiskt få lån utan ränta. Det uppenbara sättet är att låna pengar från vänner eller familj, men det finns också så kallade medlemsbanker där det är medlemmarna som står för kapitalet och som tillsammans verkar för att lånen ska bli så billiga som bara möjligt.

Medlemsbanker

Den här typen av banker har för det mesta krav om att man sparar lika mycket som man betalar av på lånet eftersom banken måste gå runt på något vis, men genom att slopa utgifter som löner och annat som vanliga banker och kreditgivare har så kan man alltså ta bort räntan och ge billigare lån.

För de flesta så är lån utan ränta inte en realitet, och då gäller det att finna ett alternativ som är så billigt så möjligt. Här handlar det mycket om den typ av lån man tar och som regel så är det så att snabbare lån har högre ränta än lån med längre återbetalningstid.

Förstagångs lån

Det finns idag ett flertal kreditgivare som erbjuder så kallade räntefria snabblån till förstagångs kunder. Detta innebär att om du lånar 1000 kr så är det den summan som ska betalas tillbaks när återbetalningsperioden löper ut.

Oavsett vilken typ av lån du behöver så ska du se till att du jämför räntor och villkor så att du kan välja det lån som kommer att vara kostnadseffektivt och säkert att ta.