Snabblån – Vad du behöver veta

Snabblån, sms-lån, mikrolån, telefonlån, internetlån eller kortfristiga lån är alla namn på samma sak. Det är små lån som beviljas och betalas ut snabbt med återbetalning inom 30-90 dagar oftast eller löpande. Att ta ett snabblån kan vara dyrt, så det är viktigt att förstå exakt hur de fungerar innan man förbinder sig till ett.

Se framsidan för sms lån med utbetalnings på helgen. Alla är utan UC.

Hur snabblån fungerar

Snabblån är vanligtvis tillgängliga från långivare på nätet som specialiserar sig på kortsiktiga lånelösningar. Generellt sett kräver dessa typer av långivare inte att kunderna lämnar detaljerad finansiell information eller inkomstbevis när de ansöker om ett lån. Istället tittar långivaren på andra faktorer som din kreditvärdighet och din inkomst när han/hon beslutar om han/hon ska godkänna dig för ett lån eller inte.

En av de största nackdelarna med snabblån är deras kostnader. När du tar ett snabblån betalar du både en uppläggningsavgift och ränta på lånebeloppet. Den totala kostnaden (den årliga effektiva räntan) kan vara extremt hög eftersom återbetalningsperioden är så kort – ofta bara 30 till 90 dagar efter att du har fått pengarna – vilket gör att låntagarna får ytterligare kostnader om de inte betalar tillbaka lånet i tid.

Om du bestämmer dig för att ta ett snabblån är nödvändigt för din ekonomiska situation, se då till att du läser alla villkor noggrant innan du skriver under några dokument eller godkänner något skriftligt. Var medveten om dolda avgifter som är förknippade med snabblån och håll utkik efter rovdjursutlåning som kan ge dig mer skulder än väntat i slutändan.

Se även