Lån på 5 000 kr

Idag är det många som lånar mindre summor pengar direkt online och även om man inte ens behöver använda sin mobiltelefon så går dessa snabblån under namnet sms lån. I många fall så är sms en del av lånprocessen men inte alltid. Därför kan det mycket väl vara så att ett sms lån 5000 kronor går bra att ta utan några textmeddelanden.

Det är istället så att man ansöker om lånet direkt online, via datorn, men det går även bra att göra i mobilen. Du kan komma att få ett sms om du är beviljad eller inte. Mobilen är även bra i ansökningsprocessen för att identifiera dig, via mobilt bank-id.

För direktutbetalning krävs samma bank som kreditgivaren samt att ansökningen sker under utbetalningstider.

Det här är en högkostnadskredit
Om inte hela skulden betalas tillbaka riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

Kreditgivare Bank Utbetalningstid Detaljer
Swedbank
Nordea
Vardagar 09-19
Helger 11-18
+ Information
Handelsbanken
Nordea
Vardagar 07-21
Lör 09-17
Sön 11-17
+ Information
Handelsbanken
SEB
Swedbank
Nordea
Danske Bank
Vardagar 08-18
Lör 10-15
+ Information
Handelsbanken
SEB
Swedbank
Nordea
Vardagar 08-18
Lör 10-15
+ Information
SEB Vardagar 08-18
Lör 10-15
+ Information

Låna 5000 kronor

Hur du kommer att ta del av lånet beror alltså på den långivare som du väljer, men det ska vara enkelt och snabbt att låna 5000 kronor då detta inte är någon större summa. För det första så kan du dra nytt av att jämföra några olika lån och se vilket som generellt sett kostar minst. Sedan kan du djup-dyka och se vad som kommer att passa dig allra bäst.

Just att låna 5000 kronor är enkelt och går snabbt hos de allra flesta aktörer. Många gånger får man ett preliminärt besked direkt på skärmen. Sedan så får man ett fullständigt besked efter behandling. Många gånger är det så att när det är låga summor så behandlas det automatiskt och inte manuellt.

Ansök säkert

När du väl har valt ett lån så är det dags att ansöka och det här ska alltid göras på ett säkert sätt. Om du delger information online så ska du ta reda på om det finns kryptering som gör att andra inte kommer att komma åt den information som du delar med kreditgivaren. Här kan det också vara bra att se på vad andra som använt samma tjänst säger om den vad gäller säkerhet och smidighet.

Idag är det säkert att ansöka om lån på nätet. Det tack vare att de flesta kreditgivare använder sig av rätt sorts krypteringar och du får identifiera dig via mobilt bank-id eller via Instantor som det heter. Detta sker genom säkra kanaler.

Hur snabbt kan jag få mina pengar?

När man ansöker om 5000 kronor, så är det oftast för att man har fått en oväntad utgift. Många gånger kan man behöva ha pengarna rätt så omgående. Det går att låna 5000 kronor och få dem samma dag. En del långivare betalar ut samma dag och om du då ansökt innan ett visst klockslag så kommer du att ha pengarna på ditt konto samma dag. Sedan finns det de som även betalar ut på helgen, ett så kallat helglån. Se bara till att du har samma bank som långivaren har.

Låna utan UC

Ett lån på 5000 är ett litet lån och det är sällan dessa kräver en UC. Det är många gånger så att långivaren använder sig av Creditsafe eller Bisnode för att göra en kreditupplysning på dig. Det går oftast automatiskt när det handlar om små lån. Det gör att du direkt ser om du är beviljad eller inte. Så snart du är beviljad så betalas pengarna ut. Fördelen med att låna utan UC är att det inte står kvar någonstans att du har ansökt eller lånat pengar.