Lån med betalningsanmärkning

Alla kan riskera att råka missa en faktura någon gång och det kan leda till att det blir en betalningsanmärkning, även om det var av misstag som man missade att betala. En betalningsanmärkning kommer inte direkt, utan det krävs att man missat alla påminnelser, samt missat att även betala inkasso. Det är då det går vidare till Kronofogden. Det är inte de som sätter denna anmärkning, utan det är kreditupplysningsföretagen. Den är sedan synlig i tre år från att den registrerats.

Flera betalningsanmärkningar

Om man har en eller flera betalningsanmärkningar så innebär det att det kan vara svårare att få lån, men inte helt omöjligt. Det som är särskilt svårt att få, är ett traditionellt banklån. Dock finns det aktörer som väljer att erbjuda lån med betalningsanmärkning. De ser till de ekonomiska förutsättningarna du har idag. Det som kan vara en risk med detta är att det är något högre ränta.

Detta eftersom att det anses vara lite större risk att låna ut till en person med betalningsanmärkning. Räntan beror dock på betalningsförmågan och en helhetsbedömning av din ekonomi. Har du en aktiv skuld hos Kronofogden är det däremot inte möjligt att få ett lån beviljat av en seriös aktör.

Utbetalning under helgen: ansök under utbetalningstiden, ha samma bank som kreditgivaren.

Kreditgivare Utbetalningstid Ink.gräns Bank
Vardagar 09-17
Helger 11-18
24 000 kr/år Handelsbanken
Nordea
SEB
Swedbank
Exempelränta: Lån 10000 kr 12 mån, totalt återbetala 12194 kr (snitt 1016 kr / mån). Eff. ränta: 48,93%. Kontokredit variabel nom. årsränta på 40,4999985%. Uppläggningsavgift 0 kr. Uttagsavgift 0 kr.

Det här är en högkostnadskredit
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se

Vardagar 09-19
Helger 11-18
50 000 kr/år Nordea
Swedbank
Exempelränta: Låna 5000 kr i 60 dagar. Totalt att återbetala 5719 kr, alltså 2859 kr per månad. Effektiv ränta 126,45%, årlig fast ränta 39%. Uppläggningsavgift 276 kr, för återkommande kunder inom 12 mån 221 kr. Aviavgifter 59 kr.

Det här är en högkostnadskredit
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se

Ink.gräns = indikerar krav på lägsta inkomstgräns

Kan jag låna med en betalningsanmärkning?

Idag så går det att låna pengar trots att man har en betalningsanmärkning. Det är givetvis inte ett gott tecken att man har missat att betala en skuld i tid, men kreditgivare vet att folk kan bättra sig och att den ekonomiska situation som man hade för 2 år sedan inte längre behöver vara aktuell.

Det är ju jättebra om du kan få ett snabblån då du verkligen behöver det men betänk om du verkligen är redo för detta och om du accepterar kostnaden.

Högre ränta

Samtidigt som långivare kan vara lite snällare med sina krav då de ser att den som ansöker om lånet har en ordnad ekonomi så är de försiktiga och de ser till att de tjänar bra på de här lånen. Det betyder i praktiken att du kommer att få betala ordentligt med ränta och kanske även andra avgifter.

Välj rätt

Välj en långivare som ger lån med betalningsanmärkning men som samtidigt inte utnyttjar att du inte kan få lån på annat håll. Du har rätt till goda villkor när du lånar pengar så ställ krav och undersök möjligheterna.