Nordea – Direktutbetalning av sms-lån samt om helglån

Nordea

Hos Nordea finns ett flertal kreditgivare, se på vår topplista vilka detta är. Detta medför att det är möjligt att få direktutbetalning hos de flesta aktörerna (läs här hur det fungerar), om man har Nordea som bank.

Nordea Bank Abp är en nordisk bank- och finanskoncern. Den etablerades 2000 genom att man slog samman Merita-Nordbanken, Unibank och Kreditkassen. Dock går deras historia tillbaka till 1800-talet genom öppnandet av Sparekassen for Kjøbenhavn og Omegn 1820. Nordea har verksamhet på åtta hemmamarknader. Norden, med Danmark, Finland, Norge och Sverige, samt de nya europeiska marknaderna Estland, Lettland, Litauen och Ryssland.

Bland denna banks tjänster finns digitala tjänster som mobilbank, internetbank, bank-id, swish, talsvar, Apple Pay och flera till. De erbjuder även kreditkort, bankkort och konton. Hos dem kan man även spara pengar, investera pengar, pensionsspara, samt teckna försäkring. Dessutom erbjuder de flera lån och krediter.

Lån hos Nordea

Hos Nordea finns följande:

  • Lånelöfte
  • Bolån
  • Gröna bolån
  • Byggnadskredit
  • Privatlån
  • Medlemslån
  • Kontokredit
  • Billån och Fritidslån

Lånelöfte

När det kommer till lånelöfte, så är det något man bör ansöka om, innan man köper ett hus och innan man går in i budgivning. Ett lånelöfte är ett förhandsbesked på hur mycket du får låna till en bostad. Det kostar inget att få det och det är giltigt sex månader. Hos Nordea kan man ansöka om detta online.

Bolån

De erbjuder även bolån, om du ska köpa nytt, bygga nytt eller renovera. Dessutom har de det de kallar för gröna bolån, som gäller för den som bor miljövänligt. Den som vill bygga, den kan ansöka om byggnadskredit. Då betalar man bara ränta på de pengar man använder.

Privatlån

Privatlån hos Nordea kan användas för att köpa ny bil, renovera köket eller andra saker. Det kan även användas för att lösa dyrare krediter och sänka din månadskostnad. Medlemslån kan den som är med i facket ansöka om.

Kontokredit

Kontokredit är som en buffert för det oförutsedda. Du ansöker en gång och sedan kan du ta ut det du behöver. Den kopplas till ditt personkonto.

Billån och Fritidslån

Billån och Fritidslån är en avbetalningskredit och det innebär att objektet du köper blir säkerhet för krediten hos Nordea.